AAFB Desapareixen les pancartes de la marxa del 6-N en favor del tren
Actualitat ferroviària

Desapareixen les pancartes de la marxa del 6-N en favor del tren

La plataforma pel tren de Llevant ha denunciat la desaparició de les pancartes de la marxa del proper dia 6 de novembre en favor de la recuperació del tren. Es trobaven instal·lades en diverses rotondes de la comarca del Llevant: a la de l’entrada i a la del camp de futbol de Capdepera, a la de Son Servera en direcció a Cala Millor, a la del pont d’en Calet i a la d’Artà. Així, el robatori ha provocat la indignació entre els membres de la plataforma, que n’han informat la Policia Local. A més a més, (...)

Publicat: 28/octubre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Company dóna ara prioritat al projecte del tren de Llevant
Actualitat ferroviària

Company dóna ara prioritat al projecte del tren de Llevant

"La nostra prioritat és ara sol·licitar al Govern central que reuneixi la comissió mixta que supervisa el conveni ferroviari". Així ho assegurà ahir el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, després de reunir-se amb els batles de la comarca de Llevant per explicar-los els motius per decretar la suspensió temporal de les obres de la línia Manacor-Artà.
Company, que ara aposta per acabar el traçat ferroviari com a primera opció d’entre les que el seu Govern té damunt la taula (...)

Publicat: 20/octubre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El Llevant, amb la vista posada al 6 de novembre
Actualitat ferroviària

El Llevant, amb la vista posada al 6 de novembre

La Plataforma pel tren de Llevant i el GOB han convocat tots els veïns de la comarca a sortir al carrer per exigir al Govern que acabi les obres de la línia ferroviària de Manacor fins a Artà. Son Servera acollirà el diumenge 6 de novembre a les 12.30 hores l’acte central d’una nova marxa pel tren (i ja és la vuitena), que arreplegarà gent de tota la comarca provinent de Manacor, Sant Llorenç, Son Carrió, Artà, Capdepera i Cala Rajada. La caminada es durà a terme per les antigues vies del tren, que ja (...)

Publicat: 19/octubre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El Llevant fa fum i recorda que vol el tren
Actualitat ferroviària

El Llevant fa fum i recorda que vol el tren

La comarca de Llevant fa fum. I és que les declaracions del conseller de Mobilitat, Gabriel Company, sobre el futur de les obres del tren han tornat a encendre-hi els ànims. Si l’objectiu era llançar un missatge de tranquil·litat, el resultat ha estat ben bé el contrari. Tant la Plataforma pel tren de Llevant com els batles d’Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç s’han mostrat decebuts i han tornat a fer pinya per recordar al Govern que allò que volen és el tren i que no acceptaran cap altra (...)

Publicat: 11/octubre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Gabriel Company: ’Les obres del tren no poden quedar així’
Actualitat ferroviària

Gabriel Company: ’Les obres del tren no poden quedar així’

El conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, va parlar clar ahir a Capdepera sobre el futur de les obres del tren del Llevant: "Les obres no es poden deixar tal com estan, és una vergonya". I en aquest context, anuncià que la seva Conselleria "està treballant amb projectes alternatius, com per exemple vies verdes com les que hi ha a la Península o, fins i tot, la possibilitat que hi hagi tren". Company, que realitzà aquestes declaracions durant la visita a la Mostra de (...)

Publicat: 10/octubre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El Llevant, de nou en marxa pel retorn del tren
Actualitat ferroviària

El Llevant, de nou en marxa pel retorn del tren

"Estam en marxa i hi continuarem per demanar que el tren es posi en funcionament, ja!". Amb aquesta declaració d’intencions, batles i regidors de la comarca del Llevant signaren ahir horabaixa, en un acte públic que va tenir lloc a l’ajuntament de Son Servera, el manifest pel tren de Llevant 2011, impulsat amb la plataforma per deixar constància que "la comarca és un clam pel tren". El teixit social i polític s’ha unit per fer més pressió i perquè la recuperació de la línia ferroviària Manacor-Artà (...)

Publicat: 5/octubre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Bauzá dóna els doblers del tren quasi per perduts
Actualitat ferroviària

Bauzá dóna els doblers del tren quasi per perduts

El president del Govern, José Ramón Bauzá, afirmà ahir al Parlament que el conveni signat entre el Pacte i l’Executiu central per finançar les obres del tren entre Manacor i Artà "no era un conveni, sinó una declaració d’intencions", i advertí que ell continuarà "lluitant" perquè Madrid pagui la infraestructura, "però amb un conveni de declaracions d’intencions és molt difícil".
Les actuacions del tren, que el Pacte havia iniciat, foren aturades per l’actual Executiu, després que Bauzá s’entrevistàs amb la (...)

Publicat: 28/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos