AAFB PSM-IV diu no a minvar les freqüències del tren
Actualitat ferroviària

PSM-IV diu no a minvar les freqüències del tren

PSM-IniciativaVerds presentarà una proposició no de llei al Parlament per instar el Govern a mantenir les freqüències del tren, a adoptar mesures urgents per garantir el subministrament de combustible i a garantir la neteja adient a les diferents estacions. Amb aquest proposició, els econacionalistes apel·len l’Executiu popular a "abandonar l’alarmisme amb el tren que han dut a terme fins ara el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, i el gerent de SFM, José Ramón Orta, (...)

Publicat: 16/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El tren elèctric entre Palma i Inca serà realitat al gener
Actualitat ferroviària

El tren elèctric entre Palma i Inca serà realitat al gener

El tren elèctric serà una realitat a partir del mes de gener a la línia que uneix Palma amb l’Enllaç/Inca. Així ho anuncià ahir el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, durant la roda de premsa de presentació de la Setmana de la mobilitat, que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. La posada en marxa del tren serà possible, perquè s’ha pogut "desbloquejar la partida del manteniment", explicà Company. La intenció ara de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) és activar els (...)

Publicat: 15/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB El comitè d’empresa d’SFM denúncia que els trens van plens de fems i fan mala olor
Actualitat ferroviària

El comitè d’empresa d’SFM denúncia que els trens van plens de fems i fan mala olor

El comitè d’empresa de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) ha denunciat avui que ja s’han complert tres mesos des que va finalitzar el contracte extern de neteja i això ha donat lloc a què els trens circulin plens de fems i facin mala olor, igual com les andanes i les estacions.
Els representants dels treballadors han criticat en un comunicat que aquests han hagut d’assumir les tasques de neteja durant les seves jornades i encara així la brutícia és evident als trens, estacions i dependències (...)

Publicat: 14/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB SFM no garanteix el combustible dels trens
Actualitat ferroviària

SFM no garanteix el combustible dels trens

Serveis Ferroviaris de Mallorca, empresa pública dependent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Mobilitat, no podrà garantir el subministrament de combustible als trens a partir del mes d’octubre. Així ho va manifestar ahir el gerent de SFM, José Ramón Orta, qui va assegurar que la impossibilitat de contractar el servei de neteja de les estacions és "el menor dels problemes" que afecten SFM. "Hi ha altres dificultats que afecten la pervivència del servei. El Govern anterior no ens va (...)

Publicat: 14/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB La Sala pren mesures per facilitar l’accés a l’institut serverí
Actualitat ferroviària

La Sala pren mesures per facilitar l’accés a l’institut serverí

l Govern i l’Ajuntament de Son Servera s’han posat d’acord per facilitar l’accés de pares i estudiants fins a l’institut de Son Servera, ara tallat per les obres de recuperació de la línia ferroviària. A Son Servera hi ha molta crispació d’ençà de la paralització de les obres del tren. Ara, davant l’inici del curs escolar, ha crescut la preocupació, ja que el centre escolar es troba ubicat al polígon, per on es desvia el trànsit, i es tem que hi pugui haver un gran caos circulatori.
Per evitar-ho, està (...)

Publicat: 13/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Brutor pertot a l’estació d’Inca
Actualitat ferroviària

Brutor pertot a l’estació d’Inca

L’estació de tren d’Inca i el seu entorn està brutíssim. N’hi ha prou de fer-hi una ullada per comprovar que està abandonada, que ningú no se’n fa càrrec del manteniment: les papereres que encara es mantenen dretes -algunes han estat arrabassades- estan plenes de residus. A l’edifici vell, llaunes de refrescs, botelles de plàstic i papers estan escampats arreu.
Les rajoles que formen el trespol s’han ennegrit: fa setmanes que ningú no les frega i ara hi ha una capa de verrim. L’exemple d’Inca es pot (...)

Publicat: 13/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...
AAFB Biel Company: ’Negociam totes les possibilitats per al tren d’Artà’
Actualitat ferroviària

Biel Company: ’Negociam totes les possibilitats per al tren d’Artà’

Biel Company (Sant Joan, 1963)és una mena d’home orquestra del Govern Bauzá. Du Agricultura, Medi Ambient, Territori, Mobilitat i Habitatge. De moment, la primera decisió que ha pres és aturar el tren a Artà. Aquí deixa entreveure que el projecte no es reprendrà.
Si ara us tornassin a oferir el càrrec, l’acceptaríeu?
Jo no tenia ganes de ser conseller ni entrava en les meves previsions. Vaig fer una passa perquè sabia que la cosa estava fotuda, però no pensava que hi estigués tant. Egoistament (...)

Publicat: 12/septiembre/2011 | Secció: Actualitat ferroviària | TAGS: Diari de Balears Llegir més...

Sobre nosaltres

És la primera associació d’amics del ferrocarril de les Illes Balears, tan en antiguetat com pel nombre de socis.

Actualment disposa de 3 locals:

  • A l’Estació Intermodal de Palma, els dijous de 17h a 20h i dissabtes de 10h a 13h
  • A l’estació de Son Sardina del FC de Sóller. que obri tots el dijous de 18:30 a 20:30.
  • Al barri de La Vileta, que obri els divendres de 18 a 20, on es reuneix principalment el grup de maquetisme.

Així mateix, durant molts anys s’ha dedicat a la restauració i recuperacio de material històric. És la impulsora de la Fundació FERROCAIB.

Darrers Tweets

  • @realt0rlife That's a very good question :) You may want to contact the author. There's a form on the right when you click their name.

    - 10 hours ago
  • @ghostpool Have you opened a support ticket yet? Can you send methe ticket number? Thanks!

    - 2 days ago

Flickr Photos